петак, 7. октобар 2016.

Peterhot set serpi sa granitnim tiganjem 30 evra

SET Serpi sa GRANITNIM Tiganjem-Peterhof 

Kvalitetan 6-to delni komplet SERPI izradjenih od nerdjajuceg celika visokog kvaliteta, Svaka posuda je sa PETOSLOJNIM dnom sto ima svrhu ravnomernog prenosa toplote, zadrzavanjea iste sto doprinosi velikoj ustedi energije pri pripremi hrane. Serpe su namenjene za upotrebu na svim vrstama grejnih tela kao i INDUKCIONIM Plocama, mogu se prati u masini za sudje. 

6-to delni komplet posudja sadrzi sledece serpe i duboki tiganj oblozen Granitom:

-fi 18x11.5 cm 2,9 Litar sa staklenim poklopcem
-fi 20x12.5 cm 3,9 Litar sa staklenim poklopcem

-fi 24x7.5 cm 3,4 Litar Tiganj oblozen Granitnim slojem sa staklenim poklopcem i 2 drske - moze i u rernu !

Garantovan Kvalitet !


slatki-kupus-sa-kobasicom
Sastojci:
  • 1 kg slatkog ( svežeg ) kupusa
  • 1 velika glavica crnog luka
  • so i biber po ukusu
  • malo ulja, oko 50 ml
  • 2 – 3 šargarepe
  • 300 gr kobasice po izboru ( ja sam koristila neku vakuumiranu )
  • po želji, kašika brašna, crvena mlevena paprika
  • 2 – 3 čena belog luka
Priprema:
Iseckai crni luk, dodati ulje, malo vode, oko pola čaše i posoliti.
Staviti na vatru da se luk prodinsta i malo proprži.
Kada je voda isparila, ( iz luka ) smanjiti vatru pa uz mešanje propržiti još malo luk.
Kupus iseckati na kriške od 1 cm pa onda okrenuti pa te kriške iseckati ( kao kad seckate luk ).
Odmah dodati i šargarepu očišćenu i iseckanu.
Dodati luku, naliti 2 pune čaše vode i poklopiti.
Kada provri ostaviti polu poklopljeno da se polako kuva.
Kuvati 30 minuta uz povremeno mešanje.
Za to vreme iseći kobasicu na kolutove.
Dodati je kupusu, naliti još vode ( po želji, zavisno koliko čorbe želite da bude )
Ostaviti da se kuva nekih 15 minuta pa dodati sitno iseckan beli luk.
Ukoliko želite kremastiju čorbu kašiku brašna razmutiti sa malo hladne vode pa izmaknuti sa vatre kupus, dodati brašno, promešati pa vratiti na vatru.
Tada je moguće da ćete morati dodati malo vode, da se ne bi od čorbe napravio sos, ali verujem da neće jer ta kašika brašna treba samo da zamuti čorbicu i napravi je kremastom.
Na kraju posolite i pobiberite po ukusu, dodajte začine koje volite i poslužite toplo.
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар